Suriye'nin kuzeyinde çatışmalar alevlendi: 60'tan fazla kişi öldü

Suriye'nin kuzeyinde çatışmalar alevlendi: 60'tan fazla kişi öldü

Suriye'nin kuzeyinde Esad güçleriyle muhalifler arasında yoğunlaşan çatışmalarda son 24 saatte 60'tan fazla kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi isimli kuruluş, Esad'a bağlı birliklerle Heyet Tahrir el Şam'ın İdlib kenti ile Lazkiye kırsalındaki çatışmasında 29 asker ile 30 Tahrir el Şam mensubunun hayatını kaybettiğini duyurdu.

6 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Ayrıca Suriye jetlerinin Türkiye sınırına yakın İdlib'de düzenlediği hava saldırılarında 3'ü Han Şeyhun'da olmak üzere 6 sivilin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Heyet Tahrir el Şam, İdlib'in büyük bir kısmı ile Hama ve Lazkiye vilayetinin kırsalında kontrolü elinde bulunduruyor.

SON BİR HAFTADA ÇATIŞMALAR YOĞUNLAŞTI

Rusya ve İran destekli Suriye ordusunun İdlib'i kuşatma girişimi kapsamında son bir haftadır çatışmalar yoğunlaşmış durumda.

Diğer şehirlerden kaçanlarla birlikte 3 milyonun üzerinde sivilin yaşadığı, ülkenin kuzeybatısındaki İdlib kenti son aylarda Rusya ve Suriye jetlerince sık sık bombalanıyor.

ATEŞKES İHLAL EDİLDİ

Çatışmaların yoğunlaşması üzerine Şam yönetimi, Türkiye ve Rusya'nın daha önce üzerinde anlaşmaya vardığı ateşkesi yürürlüğe koyduğunu duyurmuştu. Ancak ateşkes birkaç gün içerisinde bozulurken şiddetli çatışmalar yeniden başlamış ve taraflar bu durumdan ötürü birbirini suçlamıştı.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin verilerine göre, Rus ve Suriye bombardımanlarında nisan ayından bu yana 790 sivil hayatını kaybetti.

Aynı süre zarfında 2 bin civarında savaşçı yaşamını yitirdi bunlardan 900'ünü hükümete bağlı askerler oluşturuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN