Suudi Arabistanlı alim Avde'nin karar duruşması yine ertelendi

Suudi Arabistanlı alim Avde'nin karar duruşması yine ertelendi

Suudi Arabistan'da tutuklu bulunan tanınmış alimlerden Selman el-Avde'nin, karar duruşması 30 Ocak 2020'ye ertelendi.

Suudi Arabistanlı alim Selman el-Avde'nin yargılandığı davanın dün yapılması beklenen karar duruşması 30 Ocak 2020'ye ertelendi.

Selman el-Avde'nin oğlu Abdullah, Twitter'dan yaptığı açıklamada, babasının Riyad'da görülmesi beklenen karar duruşmasının 30 Ocak'a ertelendiğini belirtti.

Suudi aktivistler tarafından ülkedeki siyasi tutukluların durumunu takip için açılan 'Düşünce Tutukluları' adlı Twitter hesabından yapılan açıklamada ise karar duruşmasının sürekli olarak ertelenmesine karşı olunduğu, Avde ve diğer düşünce tutuklularının derhal serbest bırakılması gerektiği ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

Avde'nin yargılandığı davanın 10 Ekim'de yapılması beklenen karar duruşması, 30 Ekim'e, sonrasında 27 Kasım'a ertelenmişti.

Sünni alim Selman el-Avde, Twitter'da yaklaşık 13,4 milyon takipçisiyle dünya çapında tanınan bir isim olarak öne çıkıyor.

RİYAD/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN