Sydney'de hava kalitesi 'tehlikeli' seviyeden 11 kat daha kötü

Sydney'de hava kalitesi 'tehlikeli' seviyeden 11 kat daha kötü

Avustralya'da haftalardır etkili olan yangınlar nedeniyle Sydney kentinin bazı kesimlerinde hava kalitesi 'tehlikeli' seviyeden 11 kat daha kötü hale geldi. Feribot seferleri iptal oldu, şehir merkezindeki bazı iş yerleri tahliye edildi.

Avustralya'da özellikle kırsal alanlarda çıkan ve kontrol altına alınamayan yangınlar, Sydney'de puslu havanın hakim olmasına yol açtı.

Puslu hava, Sydney'in bazı kesimlerinde hava kalitesinin 'tehlikeli' seviyeden 11 kat daha kötü olmasına ve yangın alarmını tetikleyebilecek bir duruma gelmesine neden oldu.

SEFERLER İPTAL OLDU, İŞ YERLERİ TAHLİYE EDİLDİ

Sydney'de feribot seferleri iptal oldu ve şehir merkezindeki bazı iş yerleri tahliye edildi.

Yerel sağlık yetkilileri, Sydneylilere mümkün olduğu kadar kapalı alanlarda kalmalarını önerdi, kalp ve akciğer rahatsızlığı olanların da açık havada bulunmaktan kaçınmaları gerektiği uyarısında bulundu.

Yeni Güney Galler (NSW) Sağlık Bakanlığı yetkililerinden Richard Broome, Sydney'deki sisin çok kötü ve hava kalitesinin de oldukça düşük seviyede olduğunu ifade etti. Broome, halka bu hava koşullarını ciddiye almalarını tavsiye etti.

SYDNEY/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN