Taliban 'gülmeyi' yasakladı

Taliban 'gülmeyi' yasakladı

Afganistan'da Taliban yönetimi yeni yasaklar getirdi. Uyulması istenilen kurallara göre kadınların tamamı erkeklerin de vücutlarının bir bölümünün televizyonlarda görülmesi yasaklandı. Yasakların arasında eğlence ve komedi filmlerinin yayımlanmaması da var.

Afganistan'da Taliban hükümeti kadınlara yeni kısıtlamalar getirdi. Yönetim televizyonlarda kadınların görünmesini kısıtlarken, kadın gazetecilere de baş örtüsü zorunluluğu getirdi.

Taliban yönetimi televizyon kanallarında da yayımlanan 8 kural getirdi. Buna göre televizyonlarda kadınların yer aldığı yapımlar gösterilmeyecek.

Öte yandan kadın gazeteciler ve sunucular kamera karşısına geçtiklerinde başörtüsü takmak zorunda olacak. Ancak kurallarda, hangi tip başörtüsünün zorunlu tutulduğu gibi detaylara yer verilmedi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre muhabirler söz konusu kuralların belirsiz ve yoruma açık olduğunu belirtti

Kurallar arasında, şeriat yasalarına ve 'Afgan değerlerine' aykırı olduğu değerlendirilen filmlerin ve 'erkek vücudunun özel bölgelerini gösteren' görüntülerin yasaklanması da bulunuyor.

Dine 'hakaret ettiği' ya da Afganlara yönelik saldırganlık içerdiği değerlendirilen komedi ve eğlence programları da yasaklanacak.

Afgan gazetecileri temsil eden mesleki örgütün üyesi Hocatullah Mucaddedi, yeni kısıtlamaların beklenmedik olduğunu dile getirdi.

BBC'ye konuşan Mucaddedi, kuralların bazılarının işlevsiz olduğunu ve uygulamaya konursa kanalların kapanmasına neden olacağını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN