Taliban militanları 150 Afgan askerini esir aldı

Taliban militanları 150 Afgan askerini esir aldı

Afganistan'la Taliban arasındaki çatışmalar, barış görüşmelerine rağmen tırmanıyor. Bölgeden gelen son bilgilere, Taliban militanları Türkmenistan sınırında 150 Afgan askerini esir aldı.

Taliban ve Afganistan arasında bir haftadır şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Bölgeden gelen son bilgilere göre Taliban 150 Afgan askerini daha esir olarak aldı. Bir haftada Taliban tarafından esir alınan Afgan askeri sayısı 190'a yükseldi.

Afganistan - Türkmenistan sınırındaki çatışmalar nedeniyle Afgan orfusunun çok sayıda kayıp vererek Türkmenistan sınırlarına çekildiği belirtiliyor.

19-03/18/taliban-150-afgan-askerini-esir-aldi-phluj5euj0whxgn5mfpj6w.jpgTaliban esir aldığı askerlerin fotoğraflarını paylaştı.

Türkmenistan güvenlik güçlerinin sınırlarını geçen Afgan askerleri geri gönderdiği ve bu askerlerin sınırda bekleyen Taliban'ın esiri olduğu ifade ediliyor.

Ayrıca Bala Morgab bölgesinin kontrolü de çoğunlukla Taliban güçlerinin eline geçmiş durumda. ABD ile Taliban yetkileri arasındaki geçen hafta sonuçlanan görüşmelerin 'olumlu' geçtiği açıklanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN