Taliban'dan ekrana çıkan kadınlara peçe zorunluluğu

Taliban'dan ekrana çıkan kadınlara peçe zorunluluğu

Afganistan'da Taliban yönetimi, kadınlar hakkında yeni kararlar almaya devam ediyor. Taliban, son olarak kadın haber sunucularına yüzlerini peçe ile örtme zorunluluğu getirdi.

Afganistan’da Taliban, kadınlar üzerindeki baskılarını sürdürüyor. Taliban yönetimi burka kararının ardından son olarak bütün kadın haber sunucularının yüzlerini peçe ile örtmelerini istedi.

Time’da yer alan habere göre, kararın duyurulmasından sonra birkaç televizyon kanalında kadın sunucuların yüzlerinin peçe ile örtüldüğü görüldü.

'FİNAL' VE 'TARTIŞILAMAZ'

Taliban’ın Enformasyon ve Kültür Bakanlığı, söz konusu kararın “final” olduğunu ve “tartışılamaz” olduğunu söyledi.

Taliban, 2021’in Ağustos ayında Afganistan’da yönetim ele geçirdiğinde ilk başlarda kadınların giyimine yönelik kısıtlamalar duyurmamıştı. Geçen haftalar içinde Taliban, kadınlarla ilgili politikalarını yeniden sertleştirerek burkayı zorunlu kıldı. Taliban, kadınların evden yalnızca “gerekli olduğunda” çıkması gerektiğini de açıkladı.

Taliban yönetimi, uluslararası toplumdan gelen baskılara, rağmen kız çocuklarının eğitim almasını da engelliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN