Taliban'ın İçişleri Bakanı vekili ABD basınına konuştu: 'Yaramaz' kadınları evde tutuyoruz

Taliban'ın İçişleri Bakanı vekili ABD basınına konuştu: 'Yaramaz' kadınları evde tutuyoruz

Afganistan'ın İçişleri Bakanı Vekili Sirajuddin Haqqani, ülkedeki kadınların eğitim ve çalışma haklarıyla ilgili ABD basına konuştu. Hakkani, evlerini terk etmekten korktuklarını söyleyen Afgan kadınları hakkındaki soruya gülerek "Yaramaz' kadınları evde tutuyoruz" dedi.

CNN'den Christiane Amanpour, Afganistan’ın başkenti Kabil’de Afganistan'ın İçişleri Bakanı Vekili ve Taliban'ın eş başkan yardımcısı olan Siraceddin Hakkani ile bir röportaj gerçekleştirdi.

YARAMAZ KADINLARI EVDE TUTUYORUZ

NTV'nin haberine göre Hakkani, evlerini terk etmekten korktuklarını söyleyen Afgan kadınları hakkındaki soruya gülerek "Yaramaz kadınları evde tutuyoruz" dedi. Hakkani, "Yaramaz kadınlar derken, mevcut hükümeti sorgulamak için başka taraflarca kontrol edilen kadınlara atıfta bulundum" ifadelerini kullandı.

fdgdfgfdgd.png

Kadınların eğitim ve çalışma haklarının Taliban'ın İslam hukuku ile "ulusal, kültürel ve geleneksel ilkeleriyle" sınırlı olacağını söyleyen, Hakkani, "Afgan hükümetinde kızların eğitimine karşı çıkan kimse yok. Zaten kızların 6. sınıfa kadar okula gitmesine izin veriliyor ve bu sınıfın üzerinde bir mekanizma üzerinde çalışmalar devam ediyor. Allah'ın izniyle çok yakında bu konuyla ilgili çok güzel haberler duyacaksınız" diye konuştu.

YÜZÜNÜ HALKA GÖSTERMESİNİN ARDINDAN İLK KEZ KONUŞTU

Yüzünü ilk kez halka göstermesinden aylar sonra ilk kez kameralı bir röportajda konuşan Hakkani şu anda FBI tarafından aranıyor ve ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından "özel olarak belirlenmiş küresel terörist" olarak sınıflandırılıyor.

Hakkani'nin yardımcılarıysa röportajın ABD ve dünya ile ilişkilerde yeni bir sayfa açma çabası olduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN