Tayland halk için kitlesel aşılama programını başlattı

Tayland halk için kitlesel aşılama programını başlattı

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Tayland hükümeti halka yönelik kitlesel aşılama seferberliğine başladığını duyurdu.

Koronavirüs salgını karşısında 28 Şubat’ta aşılama seferberliğine sağlık çalışanları ile başlayan Tayland’da hükümet, halka yönelik aşı programını bugün başlattı. Süreci hızlandırmak için aşılama merkezine çevrilen ülkenin farklı bölgelerindeki spor salonları, tren istasyonları ve alışveriş merkezlerinde Çin üretimi Sinovac, AstraZeneca tarafından geliştirilen aşı ve Tayland’da yerel olarak üretilen aşılar kullanılacak.

Tayland Başbakanı Prayut Chan-o-cha, aşı tedarikine ilişkin endişelere de, "Hükümet herkesin aşıya erişimini sağlayacak" diyerek yanıt verdi.

Tayland Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, kitlesel aşılama seferberliğinde önceliğin 60 yaş üstü nüfus ve kronik sağlık sorunu bulunanlara verileceği belirtildi.

tayland.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN