Taylor Swift, Shake It Off'u savundu: Tüm sözleri ben yazdım

Taylor Swift, Shake It Off'u savundu: Tüm sözleri ben yazdım

3LW isimli bir grup, şarkıcı Taylor Swift'in 2004 yılında çıkardığı Shake It Off şarkısının 'Playas Gon’ Play isimli bir şarkıdan çalındığını iddia ederek dava açmıştı. Swift, telif hakkı davasında kendisini savunarak tüm sözleri kendisinin yazdığını ve 3LW isimli grubu hiç duymadığını söyledi.

Şarkıcı Taylor Swift'in 2004 yılında çıkardığı Shake It Off şarkısının sözlerini, 2000 yılında çıkan 'Playas Gon’ Play isimli şarkıdan çalındığını iddia eden 3LW isimli bir grup, Swift'e dava açmıştı.

The Guardian’da yer alan habere göre, hakkında telif hakkı ihlali gerekçesiyle dava açılan Taylor Swift, kendini savundu.

Swift, Shake It Off şarkısının sözlerinin tamamını kendisinin yazdığını söylerken “Davacıların iddialarını 2017’de duyana kadar Playas Gon’ Play şarkısını ve 3LW isimli grubu hiç duymamıştım” dedi.

Playas Gon’ Play şarkısının sözlerini yazan Sean Hall ve Nathan Butler, sözler arasındaki benzerlik gerekçesiyle davayı 2017 yılında açmıştı. Dava, 2018’de söz konusu şarkı sözlerinin çalışmak için fazla “klişe” olduğu gerekçesiyle düşürülmüş, 2021’de itirazla yeniden açılmıştı.

2021’in Aralık ayında bir yargıç, Swift’in davanın düşürülmesi talebini reddetmiş, iki şarkı arasında yeterli benzerlik olduğuna karar vermişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN