'TC vatandaşlığı' reklamları şimdi de Çin’de

'TC vatandaşlığı' reklamları şimdi de Çin’de

Çin internet siteleri ve sosyal medya platformlarında Türkiye'den 250 bin dolara gayrimenkul satın alarak Türkiye vatandaşlığı reklamları yapılıyor. Türkiye vatandaşlığının ardından Amerika'ya ve diğer Batılı ülkelere kolayca gidilebileceği vurgulanan reklamlarda 'gayrimenkul satın alırsanız tüm aile üyelerinize pasaport hediye' deniliyor.

Türkiye’de 2018’de gerçekleştirilen bir yasal düzenlemeyle, diğer ülke vatandaşlarının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı alma seçeneklerinden biri olan gayrimenkul yatırımının alt limiti 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürülmüştü.

serbestiyet.com'un haberine göre; Türkiye’den gayrimenkul satışına aracılık eden Çinli emlak danışmanlık firmaları tarafından verilen reklamlardan birinde, Türkiye vatandaşlığı için “İngiltere, ABD gibi gelişmiş ülkelere yerleşmek için en iyi sıçrama tahtasıdır” vurgusu yapılıyor.

Çin hakkında yayınlar yapan dijital medya platformlarında, Çin’in son yıllarda ABD ve Avrupa ülkeleriyle gerginleşen ilişkilerinin sonucu olarak, Çin vatandaşlarının Batılı ülkelerde oturum izni almalarının zorlaştığı hatırlatılıyor.

Çin’de yayımlanan Türkiye vatandaşlığı reklamlarından bazıları şöyle:

"Türk pasaportunun özellikleri:

Sadece 250 bin dolara ev satın alarak kazanılabilir.

Ucuz ve işlemleri basit, ayrıca iki büyük avantajı var: İngiltere, ABD gibi gelişmiş ülkelere göçmen olarak gitmek için en iyi sıçrama tahtasıdır. Türk pasaportu aldıktan sonra E2 yatırımcı kimliğiyle ABD’ye göçmen olarak gidebilirsiniz.

E2, ABD tarafından sadece karşılıklı ticaret ortaklığı olan ülkelere verilen bir vizedir. Bunu aldıktan sonra ABD’ye gidip gelebilirsiniz, ABD’de yaşayabilirsiniz. Eşiniz ABD’de çalışabilir. Çocuklarınız ABD okullarında eğitim alabilir.

Türkiye ABD ile ticaret ortaklığı olan bir ülkedir. E2 vizenin en çok verildiği ülkedir. Her sene 500-600 kişi alabiliyor.

Türk pasaportu alırsanız, ticari vize ile İngiltere’ye gidebilirsiniz. İngiltere hükümeti, Türk vatandaşlarının bu ülkede ticaretle uğraşmalarına izin veriyor. İlk başvuruda 1 senelik ticari vize alınabilir. 5 sene sonra İngiltere’de süresiz kalma hakkı kazanılabilir. İngiltere’den ticari vize aldıktan sonra çocuklarınız İngiltere’de eğitim alabilir. Ücretsiz devlet okullarında okuyabilir. Böylece eğitim masraflarından kurtulmuş olursunuz.”

“Sadece ev satın alarak çok basit işlemlerle Türk pasaportu kazanabilirsiniz. Bizzat gitmenize gerek yok. 111 ülke vize talep etmiyor.”

“1 milyon 600 bin yuana (250 bin dolar) gayrimenkul satın alırsanız tüm aile üyelerinize pasaport hediye… Dünyanın en romantik devleti. Herhangi bir belge istemiyor. İşlemleri evden çıkmadan tamamlayabilirsiniz. 100’den fazla ülkeye vizesiz. Onunla ABD’ye E2 vize alınabiliyor. Bu, Türkiye pasaportudur.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN