Terör örgütü SDG Rasulayn'dan çekildiğini duyurdu

Terör örgütü SDG Rasulayn'dan çekildiğini duyurdu

Omurgasını terör örgütü PKK'nın oluşturduğu SDG, ABD ile varılan anlaşma çerçevesinde Rasulayn'dan çekildiklerini duyurdu.

Ana kurucu unsurunun terör örgütü PKK olduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Türkiye sınırı yakınındaki Rasulayn kentinde bulunan birliklerini çektiğini açıkladı. SDG Sözcüsü Kino Gabriel, "Artık şehirde savaşçımız yok" dedi.

Pazar günü bazı YPG'li teröristleri ve yaralıları taşıyan büyük bir konvoy Ras'ul Ayn'dan ayrılmıştı. Bazı sivillerin de kentten ayrıldığı görülmüştü.

Suriye Milli Ordusu Sözcüsü Yusuf Hamud ise SDG'nin Rasulayn "tamamen çekilmediğini" söyledi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Pazar günü yapılan açıklamada ise Barış Pınarı Harekâtı'na ara verilmesinden bu yana, "55 araçlık konvoyun Rasulayn'a giriş, 86 araçlık konvoyun Tel Tamir istikametinde çıkış yaptığı" belirtilmişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN