Terör örgütü YPG yandaşları Kamışlı’dan çekilen ABD askeri konvoyunu taşladı

Terör örgütü YPG yandaşları Kamışlı’dan çekilen ABD askeri konvoyunu taşladı

Suriye’deki ABD birlikleri Trump'ın talimatıyla birlikte, zırhlı araçlarla Kamışlı’dan çekiliyor. YPG/PKK'nın yandaşları ABD askerlerinin konvoyunu domates ve taş yağmuruna tuttu.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü YPG/PKK’ya yönelik Barış Pınarı Harekatı başlamadan önce bölgedeki Amerikan askerlerinin çıkarılmasına karar vermişti. Trump’ın talimatının ardından Suriye'deki Amerikan askerleri bölgeden ayrılmaya devam ediyor.

Kamışlı'dan çekilen ABD askerlerinin bulunduğu zırhlıların görüntüleri yayınlandı. ABD birliklerinin çekilmesini protesto eden terör örgütü PKK/YPG yandaşı bir grup, ABD konvoyunun önünü keserek pankart açtı. Bir diğer terörist grup ise bölgeden ayrılan zırhlılara taş, domates ve patates fırlattı.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Suriye’den çekilen yaklaşık bin Amerikan askerinin Irak’ın batısına gideceğini açıklamıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN