Tiflis: Saakaşvili'yi iade etmeyeceğiz, cezasını Gürcistan'da çekecek

Tiflis: Saakaşvili'yi iade etmeyeceğiz, cezasını Gürcistan'da çekecek

Gürcistan Başbakanı Garibaşvili, 8 yıl aradan sonra ülkesine dönen ve güvenlik güçlerince 1 Ekim'de gözaltına alınarak hapishaneye nakledilen eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili'nin cezasını çekmeden serbest bırakılmayacağını açıkladı.

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, yerel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan Saakaşvili'nin gözaltına alınmasıyla ilgili yorumlarda bulundu.

Saakaşvili'nin, Gürcistan'da olmadığı dönemde hakkında açılan çeşitli davalardan 6 yıl gıyabi hapis cezasına çarptırıldığını anımsatan Garibaşvili, "Size tam yetkiyle söylemek istiyorum ki Saakaşvili cezasını çekecek, o 6 yıl hapis cezasına çarptırılmış durumda." şeklinde konuştu.

Saakaşvili'nin hapishanede cezasının çekmesi gerektiğini ve kimsenin çağrısıyla serbest bırakılmayacağını söyleyen Garibaşvili, "Gezegendeki herhangi bir insan gelip bize sorarsa, söylerse, çağrıda bulunursa, bugün Saakaşvili'yi serbest bırakacak bir hükümet yok." ifadelerini kullandı.

Saakaşvili'nin hapishaneye girdikten sonra Ukrayna'ya iadesini talep ettiğini açıklayan Garibaşvili, "Cezasını tamamen çektikten sonra Ukrayna'ya dönmek istiyorsa elbette istediği ülkeye dönebilir." diye konuştu.

SAAKAŞVİLİ'NİN GÖZALTINA ALINMASI

Gürcistan Başbakanı Garibaşvili, 1 Ekim'de 8 yıl sonra ülkesine dönen eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin gözaltına alındığını bildirmişti.

Saakaşvili, 4 Aralık 2015'te Gürcistan vatandaşlığından çıkarılmıştı. Ukrayna'da Yeni Güçler Hareketi Partisini kuran Saakaşvili, muhalefette yer alıyordu.

26 Temmuz 2017'de de Ukrayna vatandaşlığından çıkarılan Saakaşvili'ye, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy geçen yıl yeniden Ukrayna vatandaşlığı vermişti.

Saakaşvili, 2020'den bu yana Ukrayna Milli Reform İcra Komitesi Başkanı olarak görev yapıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN