Trafalgar Meydanı'nda Müslümanlar için ezan okundu

Trafalgar Meydanı'nda Müslümanlar için ezan okundu

İngiltere'nin başkenti Londra'nın en ünlü meydanı olan Trafalgar'da Yeni Zelanda'daki saldırıda hayatını kaybedenler için ezan okundu.

Yeni Zelanda'da 50 Müslümanın namaz kıldığı sırada katledilmesi tüm dünyada protesto edilirken, bir yandan da destek mesajları devam ediyor.

Daha önce, “Müslümanların hepsi arkadaşım. Onlar ibadet ederken ben nöbet tutarım” yazılı bir pankartla ibadet eden Müslümanlara destek olmaya çalışan İngilizler, şimdi de tarihi Trafalgar Meydanı'nda Yeni Zelanda saldırısında hayatını kaybedenler için ezan okuttu.

Trafalgar Meydanı'nı dolduran binlerce insan ezan sesiyle irkildi. Ezan sırasında sadece Müslümanlar değil, İngilizler ve turistik gezi nedeniyle Trafalgar Meydanı'nda bulunan insanlar da hareket etmeyerek ezana saygılarını gösterdi.

19-03/22/trafalgar-ezan-1553249611.jpg

TRAFALGAR MEYDANI

Trafalgar Meydanı, Londra'nın merkezinde, National Art Gallery'nin ana giriş kapısının baktığı önemli meydan. Adını, Amiral Horatio Nelson komutasındaki İngiliz donanmasının Fransız ve İspanyol donanmalarını yendiği Trafalgar Savaşı'ndan alır. İlk adı IV. William meydanıydı. Bugünkü adı George Ledwell Taylor tarafından önerildi.

1820'de IV. George tarafından alanın düzenlenmesi için dönemin peyzaj mimarlarından John Nash görevlendirildi. Charing Cross bölgesinin yeniden yapılandırılması planı doğrultusunda, Nash Trafalgar meydanı'ndaki pek çok binayı yıktırdı. Meydanın bugünkü son haline ulaşması ise 1845 yılında ingiliz mimar Charles Barry'nin yaptığı çalışmaların sonucu oldu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN