Trump: DAEŞ'in petrol sahalarında yapılanmasına izin vermeyeceğiz

Trump: DAEŞ'in petrol sahalarında yapılanmasına izin vermeyeceğiz

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’deki petrol alanlarının güvenliğini sağladıklarını belirterek bu alanların DEAŞ’ın eline geçmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Trump daha sonraki paylaşımında ise terör örgütü YPG elebaşı Mazlum Kobani ile yaptığı görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ABD Başkanı Donald Trump, ortadoğu ve Türkiye ile ilgili dün yaptığı açıklamaya göndermede bulunarak IŞİD tarafından kontrol edilen ve daha sonra ABD tarafından ele geçirilen petrol sahalarında IŞİD’e asla izin verilmeyeceğini belirtti.

Trump, Kürtlere yardım ederek IŞİD’li teröristlerden geri aldıkları Suriye’deki petrol sahalarında kontrol sağladıklarını ve bu bölgede IŞİD’in bir daha geri gelmesine izin verilmeyeceğini vurguladı.

TERÖRİST BAŞIYLA KONUŞTU

Trump paylaşımında, “Mazlum’la yaptığım görüşmeden gerçekten keyif aldım. O, yaptıklarımızdan dolayı bizi takdir etti, ben de Kürtlerin yaptıklarını takdir ettim. Belki de Kürtlerin petrol bölgelerine yönelme zamanı gelmiştir” dedi.

 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN