Trump: "Meksikalı uyuşturucu kartellerini terör grubu ilan edeceğiz"

Trump: "Meksikalı uyuşturucu kartellerini terör grubu ilan edeceğiz"

ABD Başkanı Donald Trump, Meksikalı uyuşturucu kartellerini terör grubu ilan edecekleri açıklamasında bulundu.

Trump, gazeteci Bill O'Reilly'e verdiği mülakatta, "Meksikalı uyuşturucu kartellerini terör grubu olarak ilan edeceğiz. Son 90 gündür bunun üzerine çalışıyorum. Biliyorsunuz bu mesele kolay değil, geçmeniz gereken süreçler var ve biz de o süreçlerdeyiz." diye konuştu.

Trump'ın açıklamasının ardından Meksika Dışişleri Bakanlığı da bir açıklama yaparak, ABD'li Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile bu konuda bir görüşme yapma talebi ilettiklerini belirtti.

Açıklamada, görüşmenin içeriğinin, terör örgütü ilan etme sürecinin yanı sıra, organize suç örgütlerine silah ve para akışına yönelik olacağı kaydedildi.

AMERİKALI AİLEYİ KURŞUNA DİZMİŞLERDİ

Dünyaca ünlü uyuşturucu baronu El Chapo Guzman'ın oğlu Ovidio Guzman Lopez'in gözaltına alınmasından sonra olayların bir türlü bitmek bilmediği Meksika'da geçtiğimiz haftalarda ABD'li bir aile kurşuna dizilerek katledilmişti. Meksika'da gerçekleşen olayda düğüne giden Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı ailenin otomobili oldukça ıssız bir noktada durdurulmuş,  araç kurşuna dizilip yakılmıştı.

İlgili resim

Meksika'nın kuzeyindeki Chihuahua ve Sonora eyaletleri arasında seyahat eden ABD'li LeBaron ailesine mensup 3'ü çocuk 3'ü yetişkin 6 kişi vahşice katledilmişti.

Bu olaydan sonra ABD Başkanı Trump, Meksika yönetimine uyuşturucu kartellerine karşı ortak mücadele teklifinde bulunmuştu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN