Trump: NATO Ortadoğu’ya genişlesin, adı da NATOME olsun

Trump: NATO Ortadoğu’ya genişlesin, adı da NATOME olsun

ABD Başkanı Donald Trump, önceki gün dile getirdiği "NATO Orta Doğu'da daha fazla rol üstlenmeli" sözleri sonrası NATO için yeni teklifte bulundu. Trump, "NATO, Ortadoğu'yu da kapsayacak şekilde genişlemeli. NATO ve Ortadoğu (ME). İsmi "NATOME" olabilir" ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, NATO'nun Ortadoğu ile ilgili genişleme politikası izlemesi gerektiğini dile getirdi. Gündeme dair konuları ve İran krizini değerlendiren Trump, İran'da düşen Ukrayna uçağı için de çarpıcı iddiada bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, İran'da düşen ve 176 kişinin ölümüne neden olan Ukrayna Havayolları'na ait uçakla ilgili açıklama yaptı.

"UÇAĞIN DÜŞÜŞÜYLE İLGİLİ ŞÜPHELERİM VAR"

Trump, "Çok trajik bir olay. Birileri hata yapmış olabilir. İdeal olan kara kutunun Boeing'e verilmesi. Başka ülkeye de verebilirler. Çok kötü bir şey olduğuna yönelik bir hissiyatım var" ifadelerini kullandı. Trump uçağın düşüşüyle ilgili şüpheleri olduğunu belirtti.

20-01/09/2549290_810x458.jpgABD Başkanı Donald Trump

UÇAĞI, İRAN HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ Mİ DÜŞÜRDÜ?

Öte yandan haber ajansı Reuters, hükümet yetkililerine dayandırdığı habere göre, ABD yönetimi uçağın bir füzeyle vurularak düşürüldüğüne emin. Reuters'ın haberinde Washington'ın uydu görüntüleri nedeniyle uçağın düşürüldüğüne inandığı ifade edildi.

ABD'li yetkililerin uçağın yüksek ihtimalle İran hava savunma sistemleri tarafından yanlışlıkla düşürüldüğünü düşündükleri belirtildi.

20-01/09/602x338_cmsv2_86162c33-e763-591f-988c-8ae996155f0a-4425984.jpg

TRUMP'TAN NATO'YA ORTA DOĞU ÇAĞRISI

Trump ayrıca, İran'a yeni bir dizi ekonomik yaptırımın onayladığını ve Hazine Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın ardından uygulanacağını söyledi.

NATO'nun Orta Doğu'da daha fazla rol üstlenmesi gerektiğini yineleyen Trump, "Orta Doğu'da ABD askerlerinin olmasındansa NATO askerlerinin olmasını tercih ederim. NATO Ortadoğu'yu da kapsayacak şekilde genişlemeli. NATO ve Ortadoğu. NATO için yeni bir ad buldum: NATOME" dedi.

20-01/09/thumbs_b_c_a305981232dea9cd8e14191d94d0ee8d.jpg

İRAN: UÇAĞIN FÜZEYLE DÜŞÜRÜLMESİ MANTIKSIZ

İran Sivil Havacılık Kurumu'ndan yapılan açıklamada ise PS752 Ukrayna uçağının hava savunma füzesi tarafından vurularak düşürüldüğü iddialarının mantıksız dedikodulardan ibaret olduğu belirtildi.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN