Trump terör örgütü YPG/PKK liderini ABD’ye davet etti

Trump terör örgütü YPG/PKK liderini ABD’ye davet etti

ABD Başkanı Trump, Türkiye'ye karşı uygulanan yaptırımların kaldırılmasından kısa bir süre sonra terör örgütü YPG/PKK'nın yöneticisi Mazlum Kobani'yi ABD'ye davet etti.

Donald Trump, terör örgütü PKK’nın Suriye'de kurduğu YPG’nin yöneticisi Mazlum Kobani (Türkiye’de bilinen adıyla Ferhat Abdi Şahin) için akıl almaz bir paylaşıma imza attı.

Trump paylaşımında, “General Mazlum, nazik sözleriniz ve cesaretiniz için teşekkür ederim. Lütfen en içten saygılarımı Kürt halkına iletin. Seni yakın bir zamanda görmek için sabırsızlanıyorum” dedi.

Trump’ın kullandığı ifadeler, ‘YPG’li terörist Mazlum Beyaz Saray’a davet edildi’ şeklinde algılandı.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Kasım'da ABD'ye yapacağı ziyaret öncesi, Trump'ın böyle bir açıklama yapması kafaları karıştırdı.

KOBANİ RUSYA SAVANMA BAKANI'YLA GÖRÜŞTÜ

Mazlum Kobani, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov ve diğer Rus askeri yetkililerinin düzenlediği toplantıya telekonferans yöntemi ile katıldı.

19-10/24/c-1571912470.jpg

Rusya ajansları, toplantıda YPG'li Kobani'nin ve Şoygu'nun Kuzey Suriye konusunda dün Rusya ile Türkiye arasında varılan 10 maddelik mutabakatı görüştüğünü, Kobani'nin Şoygu'ya "Başkan Putin'e çabalarından dolayı teşekkür ediyorum. Rus askeri polisi ve Suriye güçleri şu an konuşlanmaya devam ediyor. Güçlerimiz Rusya askeri polisine ve Suriye güçlerine yardım edecek" dediğini aktardı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN