Trump'ın sırtına 'silah' dayanan foto ortalığı karıştırdı

Trump'ın sırtına 'silah' dayanan foto ortalığı karıştırdı

AB Konseyi eski Başkanı Tusk'ın ABD Başkanı Trump'a 'silah' doğrulttuğu fotoğraf sosyal medyada tartışma yarattı.

Avrupa'daki en büyük uluslararası siyasi parti Avrupa Halk Partisi EEP'nin lideri ve Avrupa Birliği Konseyi Eski Başkanı Donald Tusk'ın, ABD Başkanı Donald Trump'ın sırtına iki parmağını silaha benzer biçimde doğrulttuğu bir görüntü, "Dönemsel türbülanslara rağmen transatlantik dostluğu devam etmeli" notu ile witter'da @donaldtuskEPP adlı onaylanmamış bir hesaptan paylaşıldı.

Fotoğrafla beraber paylaşılan yazı akıllara geçtiğimiz günlerde Londra'da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'ne damga vuran, birliğe üye ülkeler arasındaki anlaşmazlıkları getirdi.

Görüntünün paylaşıldığı onaylanmamış hesabı çok sayıda kişi Donald Tusk'ın gerçek hesabından paylaşıldığını düşündü. Çok geçmeden fotoğrafın geçtiğimiz yıl Kanada'da düzenlenen G7 Zirvesi'nde çekildiği anlaşıldı.

19-12/06/1-1575614676.jpg

KENDİ HESABINDAN RT'LEDİ

Sosyal medyada büyüyen tartışmalar sayesinde fotoğraftan haberdar olan Donald Tusk kendi Twitter hesabında paylaşımı RT'ledi.

Söz konusu paylaşıma Trump'ın vereceği tepki merak konusu oldu.

Donald Tusk ve Donald Trump daha önce Avrupa Birliği'nin dış politikası konusundaki görüş ayrılıkları sebebiyle dolaylı şekilde anlaşmazlık yaşamıştı.

Tusk ayrıca, ABD Başkanı Trump'ın Rusya'nın tekrar G7 Zirvesi'ne davet edilmesine yönelik açıklamalarına ilişkin, "Rusya'nın 2014'te üyelikten çıkarılmasına neden olan sebepler hala geçerliliğini koruyor." demişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN