Trump'tan Süleymani'ye küfür dolu sözler

Trump'tan Süleymani'ye küfür dolu sözler

ABD Başkanı Donald Trump, Irak'ta öldürdükleri İranlı General Süleymani'den bahsederken, ağza alınmayacak ifadeler kullandı.

ABD’de bu yıl yapılacak başkanlık seçimleri için çalışmalarını sürdüren Başkan Donald Trump, Milwaukee’de bir miting düzenledi. Son haftalara damga vuran İran gerilimine değinmeden geçmeyen Trump, çok tartışılacak açıklamalarda bulundu.

Kendisinin verdiği emirle öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’ye hakaretler yağdıran Trump, "O yol kenarı bombalarının kralıydı. Yapmaktan hoşlandığı şey buydu. Bu o….. ç….. yüzünden çok sayıda insanın kolları ve bacakları yok" dedi.

SÜLEYMANİ SUİKASTI SONRASI ABD ÜSLERİNE SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

ABD’nin Bağdat’taki Büyükelçilik binasının basılmasıyla fitilin ateşlendiği gerilim sonrası, Kasım Süleymani düzenlenen drone saldırısıyla öldürülmüştü.

Süleymani’nin yanı sıra Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis’in de aralarında bulunduğu 9 kişi daha aynı saldırıda hayatını kaybetti.

İran ise Süleymani suikastına misilleme olarak ABD’nin Irak’taki iki üssüne füze saldırısı düzenlemişti.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN