Trump'tan videolu mesaj: ABD'nin üzerinde 'aşılmaz bir kubbe' inşa edeceğim

Trump'tan videolu mesaj: ABD'nin üzerinde 'aşılmaz bir kubbe' inşa edeceğim

ABD eski Başkanı Donald Trump, 3. Dünya Savaşı'nın sebep olacağı olası "felaketi" konusunda uyarıda bulunurken, yeniden başkan seçilirse ABD'nin üzerinde "aşılmaz bir kubbe" inşa edeceğini söyledi.

ABD eski Başkanı Donald Trump paylaştığı videolu bir mesajda, olası bir 3. Dünya Savaşının, diğer dünya savaşların boyutunu insanların gözünde küçülteceğini söyledi. Bu potansiyel tehdidi engellemek için Trump, "İsrail'in şu anda Demir Kubbe tarafından korunduğu gibi, son teknoloji yeni nesil bir füze savunma kalkanı inşa edeceğini" söyledi.

'Nükleer' kelimesinin sıkça kullanıldığına dikkat çeken Trump, "Bu kelime yasaklı. Trump yönetiminde hiç kullanılmadı" dedi.

'ABD LİDERLİĞİNİN KÜRESEL İTİBARI KALMADI'

Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve müttefiklerinin nükleer silah kullanma tehdidinde bulunduğuna atıfta bulunarak, bu ülkelerin "ABD liderliğine saygısı kalmaması nedeniyle" nükleer tehditler yapabildiğini iddia etti.

Eski Başkan, şimdiye kadar 2024'te cumhurbaşkanlığına aday olma planlarını açıklayan tek Cumhuriyetçi oldu.

'BENİM YÖNETİMİMDE UKRAYNA-RUSYA ÇATIŞMASI OLMAZDI'

Trump'ın olası bir dünya savaşı hakkındaki yorumları, kendi sosyal medyasındaki Truth Social'da, Rusya-Ukrayna savaşına 24 saat içinde son verilmesi için pazarlık yapabileceğini iddia eden bir mesaj yayınladıktan bir gün sonra geldi.

Başkan olsaydı Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin söz konusu olmayacağını ileri süren Trump'ın aksine eleştirmenler, eski Başkan'ın Putin'i cesaretlendirdiğini ve Trump'ın Ukrayna'yı işgalinden sonra bile Rus lideri sık sık övdüğünü söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN