Tunus'ta kapanan Meclis online toplanacak

Tunus'ta kapanan Meclis online toplanacak

Tunus Meclis Başkanı Gannuşi, darbe nedeniyle kapanan Meclis toplantılarını çevrim içi düzenleme kararı aldı. Gannuşi'nin kararına benzer bir açıklama da Tunus Onur Koalisyonu'ndan geldi.

Tunus'ta Meclis Başkanı Raşid el-Gannuşi Gannuşi, Cumhurbaşkanı Kays Said'in Meclis'in yetkilerini dondurma kararının ardından harekete geçti.

14-001.jpg

Haberde, Gannuşi'nin beklemekte olduğu Meclis binasının önünde kendi aracı içinde çevrim içi olarak Meclis toplantıları düzenleyeceği belirtildi.

01-004.jpgRaşid el-Gannuşi Gannuşi

Gannuşi'nin kararına benzer bir açıklama da Tunus Onur Koalisyonu'ndan geldi.

13-001.jpg

Koalisyon tarafından yapılan açıklamada, Meclis'in çevrim için olarak bir araya geleceği ve darbeyi kınayan bir açıklama yayınlayacağı belirtildi.

12-001.jpg

11.jpg

10.jpg

NE OLMUŞTU?

Tunus'ta 25 Temmuz'da hükümet ve muhalefet partilerine yönelik yüzlerce kişinin katılımıyla protestolar gerçekleştirilmiş, başta Nahda Hareketi olmak üzere parti merkezlerine saldırılar düzenlenmişti.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said de Meclis'in tüm yetkilerini dondurduğunu, milletvekillerinin dokunulmazlığını askıya aldığını, mevcut Başbakan Hişam el-Meşişi'yi görevden aldığını ve kendi atayacağı bir başbakanla yürütmeyi devralacağını duyurmuştu.

Said ayrıca kendisini Başsavcı ilan ederek yargının alanına da müdahale etmişti. Hükümete yönelik bu darbenin ardından askerler Tunus Meclis Başkanı Raşid el-Gannuşi ile beraberindeki milletvekillerini Meclis'e almamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN