Tunus'ta polis aracına intihar saldırısı

Tunus'ta polis aracına intihar saldırısı

Bugün öğle sonrası saatlerde Tunus'un başkenti Tunus'ta biri polis aracını hedef alan iki intihar saldırı gerçekleşti.

Tunus İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, bir polis aracını hedef aldığı anlaşılan birinci saldırı, kent merkezindeki Habib Burgiba Bulvarı’nda, kafelerin bulunduğu ve Fransız Elçiliği yakın bir noktada, diğeri ise el-Cürcani semtindeki terörle mücadele biriminin bulunduğu bir polis karakolu yakınında gerçeleşti. Olay mahalli fotoğrafları, tahrip edilmiş bir polis arabası ve şüpheli suikastçinin parçalanmış cesedini gösterdi. İlk el-Cürcani i açıklamalara göre, birinci saldırıda bir can kaybı olmazken iki polis ve yoldan geçen üç kişi yaralandı. Bundan kısa bir süre sonra el-Cürcani’de gerçekleştirilen ikinci saldırıda ise herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadı. Ancak, gayri resmi kaynaklar ölenler olduğunu ve daha çok sayıda yaralı olduğu yönünde spekülasyon yapıyorlar.

Geçen Ekim ayında da, yine Habib Burgiba Bulvarı’nda bir polis arabasına yönelik bir intihar saldırısı gerçekleşmiş ve 20'den fazla kişi yaralanmıştı. 2015’teki turistik bölgelere yönelik ağır saldırıların ardından Tunus’ta yaygın olarak ciddi tedbirler alınmış ve güvenlik durumu yeniden düzeltilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN