Türk avukata yine tehdit

Türk avukata yine tehdit

Şüpheliler arasında polislerin de bulunduğu kişilerden tehdit mektupları alan NSU davası avukatlarından Seda Başay Yıldız, yine özel adreslerinin de yazıldığı tehdit mektupları aldı. 

KARAR/ALMANYA
 
NSU davasında mağdur ailelerinden birinin avukatlığını yapan avukat Seda Başay Yıldız yine tehdit mektubu aldı. Daha önce kendisine yapılan tehdit hakkında yapılan araştırma sonucu kendisine ve kızına ait adres bilgilerinin Frankfurt’daki bir polis karakolunda, hiç bir neden olmadan araştırıldığı ortaya çıkmış bu olayla ilgili olarak 5 polis memurunun bir sohbet gurubu kurdukları ve aralarında neo nazi semboller ve ırkçı paylaşımlar yaptığı ortaya çıkmıştı. 5 polis memuru görevden alınmış olmasına rağmen Yıldız’a yeni bir tehdit mektubu geldi. 
 
Aşırı dinci düşüncelere sahip müvekkilleri olan Yıldız yine kızına yönelik bir tehdit aldı. Açık adresin olduğu bu mektup da “İslamcıları“ savunduğu gerekçesiyle kendisine gönderildi. Süddeutsche Zeitung’a konusa Yıldız tehdidi dinci grupları savunduğu için aldığı hakkındaki soruya “Bu insanların da hakları var. Temel haklarımız herkes için geçerli. Hukuk devletinin herkes için geçerli olduğu gerçeğinin konu ediliyor olmasına şaşırıyorum“  dedi. 
 
Kendisine yapılan tehdidin şahsi bir tehdit değil hukuk devletine yapılmış bir tehdit olduğunu söyleyen Yıldız “ Beni ürkütmeye çalışıyorlar ama ben bunun için mesleğimi feda etmeyeceğim“ dedi. Polislerin kendisine, silah ruhsatı alabileceğini söylediğini belirten Yıldız bu tehditi her gün hatırlamak istediği için silah ruhsatı almayacağını sözlerine ekledi. Almanya’da doğup büyüdüğünü belirten Yıldız dışlayıcı hakaretlere sıkça maruz kaldığını ancak bu insanlar istese de istemese de kendisinin bir Alman olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN