Türk doktor Mehmet Öz'ün seçim gerginliği: Oy sayma işlemi bitmeden zafer ilan etti!

Türk doktor Mehmet Öz'ün seçim gerginliği: Oy sayma işlemi bitmeden zafer ilan etti!

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde Cumhuriyetçilerin adayı olarak senatörlük için yarışan Türk Dr. Mehmet Öz'ün, ön seçimleri 0,5 farkla kazanmasının ardından oyların yeniden sayılmasına karar verildi. Oyların sayma işlemi bitmeden olası zafer ilan eden Öz'ün yayınladığı video gündeme bomba gibi düştü.

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde Kasım ayında yapılması beklenen senato seçimlerinden önce geçtiğimiz günlerde ön seçimler yapıldı. Senatörlüğe aday olan Türk doktor Mehmet Öz, rakibi David McCormick'in oylarından az bir farkla kazanınca bütün oyların yeniden sayılması istendi.

Trump’ın desteğini alan Öz, YouTube hesabından bir video yayınlayarak ‘olası’ zaferini ilan etti. Kendisini Senato koltuğu için Cumhuriyetçilerin adayı olarak nitelendiren Dr. Öz, hesabından 1 dakika 16 saniyelik bir video yayınladı.

Videonun sayım devam ederken yayınlanması ise ABD’de gündem oldu.

OYLAMA BİTMEDEN ZAFER VİDEOSU YAYINLADI

Pennsylvania Dışişleri Bakanlığı’nın resmi olmayan sonuçlarına göre Öz, yeniden sayıma giden eski hedge fon CEO’su David McCormick’in binin altında oyla öndeydi Bu, toplam oylayın 1,3 milyondan fazla olduğu bir eyalette yüzde 0,1’inin altında bir marja işaret ediyor.

OLASI CUMHURİYETÇİ ADAYI KAZANDIĞIM İÇİN MİNNETTARIM

Dr. Öz, yayınladığı videoda, öz, kampanya reklam tarzı bir videoda, “ABD için olası Cumhuriyetçi adayı kazandığım için minnettarım” dedi. Öz videonun devamında, ‘Zor bi kampanyaydı ve her yeri gezdim. Düşüncelerinizi, endişelerinizi benimle paylaşırken oldukça dürüsttünüz. Emin olun sesiniz duyulacak.” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN