Türk ekonomist Acemoğlu'na MIT'den büyük onur: 'En yüksek öğretim üyeliği' ünvanı verildi

Türk ekonomist Acemoğlu'na MIT'den büyük onur: 'En yüksek öğretim üyeliği' ünvanı verildi

Türk ekonomist Kamer Daron Acemoğlu, Massachusetts Institute of Technology (MIT) kurumdaki en yüksek öğretim üyeliği seviyesi olan Enstitü Profesörü ünvanı aldı. Acemoğlu, "Çok onur duydum. Kariyerimin tamamını MIT'te harcadım ve bu karar beni mutlu etti" dedi.

MIT'in internet sitesinden yapılan açıklamada, Türk ekonomist Daren Acemoğlu'nun 2019 yılında bu ünvanı hak eden iki isimden biri olduğunu açıkladı. 

Enstitü Profesörü ünvanına layık görülen bir diğer isim ile siyaset bilimci Suzanne Berger olduğu açıklandı. 

MIT Başkanı L. Rafael Reif tarafından yapılan açıklamada, Acemoğlu ile ilgili olarak şu ifadelere yer verildi:

"Enstitü profesörü olarak Acemoğlu, MIT'in özünü temsil ediyo: cesaret, titizlik ve gerçek dünya etkisi. John Bates Clark Madalyası'ndan literatüre yaptığı öncü katkılara kadar, olağanüstü bir akademik başarı kaydı oluşturdu. Yaratıcılığını ulusların, toplulukların ve işçilerin pratik kaderi etrafındaki sorulara odakladığı için, onun çalışmaları günümüzde daha iyi bir dünya meydana getirmek için gerekli."

Acemoğlu ise, enstitünün bu kararını "Çok onur duydum" diyerek yorumladı ve "Kariyerimin tamamını MIT'te harcadım ve bu karar beni mutlu etti" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN