Türkiye ve ABD'nin ortak devriyesinin ardından Twitter'da skandal paylaşım

Türkiye ve ABD'nin ortak devriyesinin ardından Twitter'da skandal paylaşım

Türkiye ile ABD askerlerinin Suriye'nin kuzeyinde yaptığı ortak uçuşlarla ilgili terör örgütü PKK/YPG'den skandal bir tweet geldi. Terör örgütü twitter hesabından, "Çerçeve anlaşmaya göre ABD ve Türkiye ortak uçuşlar yaptığında, SDG bu uçuşlardan haberdar ve onay veriyor” denildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait helikopter ile Amerika Birleşik Devletler ordusuna ait helikopterler, Suriye’nin kuzey doğusunda kurulması planlanan güvenli bölgede dördüncü hava devriyesini dün gerçekleştirmişti. Söz konusu devriye uçuşunun ardından terör örgütü PKK/YPG'nin ana unsuru olduğu SDG'nin Twitter hesabından skandal bir açıklama yapıldı. Söz konusu tweette, “Çerçeve anlaşmaya göre ABD ve Türkiye ortak uçuşlar yaptığında, SDG bu uçuşlardan haberdar ve onay veriyor” denildi. 

"TÜRKİYE İLE SDG ARASINDA ARABULUCUYUZ" İTİRAFI

Dün gerçekleştirilen ortak devriye uçuşunun ardından, Irak ve Suriye’de DEAŞ ile mücadele koalisyonunun ‘Özel Operasyonlar Ortak Görev Gücü - Doğal Kararlılık Operasyonu’nun resmi Twitter hesabından ilginç bir paylaşım geldi.

Türk ve ABD helikopterlerinin görüntüsünün paylaşıldığı fotoğrafın altına, “ABD liderliğindeki koalisyon, NATO müttefiki Türkiye ile DEAŞ’ı yenmede ortağı SDG arasında çözüm bulmaya devam ediyor. Bugün Amerikan UH-60 Blackhawk (Kara Şahin) helikopterleri, Türk helikopterleriyle birlikte güvenlik mekanizmasının dördüncü uçuşunu gerçekleştirdi” notu düşüldü.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN