Türkiye'nin istediği oldu: Anayasa Komitesi'nde PYD'ye liste şoku

Türkiye'nin istediği oldu: Anayasa Komitesi'nde PYD'ye liste şoku

Fırat'ın doğusunda ABD ile TSK güçlerinin 2'nci ortak kara devriyesi de tamamlanırken, bölgede siyasi çözüm için oluşturulan 'Suriye Anayasa Komitesi'yle ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. SMDK Başkan Yardımcısı Abdullah Gedo "Türkiye'nin talebi sonucu PYD ve TEV-DEM'den kimse listeye giremedi" açıklaması yaptı.

Fırat'ın doğusunda ABD ile TSK güçlerinin 2'nci ortak kara devriyesi de tamamlanırken, bölgedeki demografik yapının anayasal bir çerçeveye oturtulması ve siyasi çözüm için oluşturulan 'Suriye Anayasa Komitesi'yle ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. 

Sputnik'e konuşan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkan Yardımcısı Abdullah Gedo, Suriye Anayasası Komitesi için oluşturulan listeye PYD ve TEV-DEM'den kimsenin giremediğini söyledi.

"PYD'DEN KİMSE LİSTEYE GİREMEDİ"

Listenin uzun uğraşlar sonucu kurulduğunu belirten Abdullah Gedo, şu ifadeleri kullandı: "Liste henüz basına verilmedi. Bize verilen bilgilere göre liste toplam 150 kişiden oluşuyor. 50 kişi Suriye hükümetinden, 50 kişi Suriye muhalefetinden ve 50 kişi de BM'den olmak üzere toplam 150 kişi listede yer alacak. Listede kadın, gençler ve bağımsız kişiler de yer alıyor. Türkiye'nin talebi sonucu PYD ve TEV-DEM'den kimse listeye giremedi. Listenin oluşmasında Türkiye, Rusya ve İran'ın çok katkıları oldu. Kurulan Anayasa Komitesi, Suriye sorununun siyasi çözümüne katkı sağlayacaktır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN