Türkiye'ye geçmek isteyen mültecilere İran'da işkence: Umut yolculuğunda vahşet

Türkiye'ye geçmek isteyen mültecilere İran'da işkence: Umut yolculuğunda vahşet

Türkiye'ye sığınmacı akını devam İran sınırında yaşanan bir olay kan dondurdu. İddiaya göre İran - Türkiye sınır hattını geçmek isteyen Suriyeli göçmenler, sınır hattında kurulan fidye çetelerine satılıyor veya onların eline düşüyor. Bundan sonra çeteler, göçmenlere işkence ediyor ve kayıt altına aldıkları işkence görüntülerini ailelere göndererek fidye istiyor. Sosyal medyada paylaşılan bir videoda da yaşananların nasıl bir boyuta geldiği görülüyor.

İran’dan Türkiye’ye geçmek isteyen bir grup Suriyeli mültecinin, İran-Türkiye sınırında insan kaçakçıları tarafından işkenceye uğradıklarına ilişkin görüntüler ortaya çıktı. İnsan kaçakçılarının rehin tuttukları Suriyeli mültecilere işkence ettikleri anları videoya alarak ailelerine gönderdiği ve fidye istediği öğrenildi.

Bıçakla mültecinin kulağı kesiliyor

İnsan kaçakçıları görüntüleri gönderdikleri ailelerden 10 bin dolara kadar fidye istiyor. Ailelere gönderilen videolarda mültecilerin kaya parçalarının altında sıkıştırıldığı ve bir mültecinin kulağının kesildiği görülüyor. Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, görüntülerin ailelere ulaşmasının ardından insan kaçakçılarına fidye gönderildiği ve mülteciler serbest bırakıldığı, kurtulan mültecilerin bir bölümünün Türkiye’ye girdiği, bir bölümünün ise Irak’a döndüğü öğrenildi.

Ağır işkence izleri

İnsan kaçakçılarının elinden kurtulan 12 mültecinin işkence ve dayak sonucu vücutlarında kırık ve morluklar olduğu belirlendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN