Twitter: Elon Musk ceza ödememek için gerekçe uyduruyor

Twitter: Elon Musk ceza ödememek için gerekçe uyduruyor

Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasından çekilmek için Twitter'a "karşı dava" açması sonrasında, Twittwe, Musk'ın anlaşmadan ceza ödemeden kaçmak için "gerekçe yaratmaya çalıştığını" ifade etti.

Twitter, mahkemede Elon Musk'ın sosyal medya platformunu satın almak için yaptıkları 44 milyar dolarlık anlaşmadan çıkmak için geçerli sebepleri olduğu iddiasını reddetti.

Twitter’ın perşembe günü mahkemeye sunduğu belgede iddialar için, "Musk'ın piyasalar ve onunla birlikte kişisel serveti değer kaybedince artık çekici bulmadığı bir anlaşmadan kaçabilmesi için yaratılmış hikayeler" nitelendirmesinde bulundu.

Sosyal medya devi, Musk'ın anlaşmaya uymasını zorunlu kılmak için geçen ay dava açmıştı. Musk da kendi tezlerini savunmak ve Twitter'ı satın almaktan kurtulmak için geçen cuma günü kendi davasını açmıştı.

The Guardian'dan Kari Paul'un haberine göre; Musk, Twitter'ın kendisine platformdaki sahte bot hesaplarının sayısı hakkında yalan söylediğini savunuyor. Twitter'a göre platformun 200 milyondan fazla kullanıcısından sadece yüzde 5'ini spam hesapları oluşturuyor. Musk ise bu oranın daha yüksek olduğunu savunuyor. Buna ilişkin Twitter da Musk'ın anlaşmadan ceza ödemeden kaçmak için "gerekçe yaratmaya çalıştığını" ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN