Üç ülkenin Dışişleri İstanbul'da toplanıyor: Gündem Ukrayna ve NATO

Üç ülkenin Dışişleri İstanbul'da toplanıyor: Gündem Ukrayna ve NATO

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Türkiye, Romanya ve Polonya dışişleri bakanlarının İstanbul'da 27 Mayıs'ta bir araya geleceği duyuruldu. ABD ve AB'yi Ukrayna'ya yeterli desteği vermemekle eleştiren Polonya'nın ve Romanya'nın Türkiye'de yapacağı görüşmede Ukrayna Savaşı ve NATO'nun Madrid zirvesi konuşulacak

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgalinde üçüncü ay geride kalırken bölge ülkeleri krize diplomatik çözüm yolları aramaya devam ediyor.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye- Romanya- Polonya Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı'nın 10'uncusunun, 27 Mayıs 2022'de Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nun ev sahipliğinde İstanbul'da yapılacağı belirtildi.

GÜNDEM UKRAYNA VE NATO

Açıklamada, "Toplantıda, Ukrayna'da yaşanan gelişmeler, NATO Madrid Zirvesi, müteakip Stratejik Konsept ve üçlü sürecin geleceği ele alınacak, güncel bölgesel gelişmeler istişare edilecektir. Sayın Bakanımız, bu vesileyle Romen ve Polonyalı mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler de gerçekleştirecektir" denildi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN