Uganda devlet başkanının general oğlu, Meloni'ye başlık parası olarak 100 inek karşılığında evlenme teklif yaptı

Uganda devlet başkanının general oğlu, Meloni'ye başlık parası olarak 100 inek karşılığında evlenme teklif yaptı

Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni’nin aynı zamanda Kara Kuvvetleri Komutanı olan oğlu Muhoozi Kainerugeba, 2 gündür Twitter'da art arda yaptığı paylaşımlarla gündemde. Musevenni son olarak İtalya’daki seçimlerden zaferle çıkan Giorgia Meloni’ye 100 ineklik başlık karşılığında evlenme teklif etti, kabul etmezse Roma'ya yürüyeceğini ve İtalya’yı işgal edeceğini söyledi.

Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni’nin aynı zamanda Uganda Kara Kuvvetleri Komutanı olan oğlu Muhoozi Kainerugeba, iki gündür yaptığı tuhaf paylaşımlar nedeniyle görevden alındı.

Kainerugeba önce İtalya’nın ilk kadın başbakanı seçilen ve geçen haftaki seçimlerden galip çıkan Giorgia Meloni’nin resmini paylaşıp, takipçilerine “Sizce İtalya’nın yeni başbakanına kaç inek vereyim?” diye sordu. Ardından Uganda geleneklerine göre kadınlara evlenmek için inek teklif edildiğini vurgulayıp Meloni ile evlenmek için en az 100 inek verebileceğini söyledi.

uganda2.jpg

'KABUL ETMEZSE ROMA'YI İŞGAL EDERİM'

Komutan, evlenme teklifinin reddedilmesi durumunda Hanibal’in ordusu gibi Roma’ya yürüyeceğini ve ülkeyi işgal edeceğini belirtti. Ardından Kenya’yı da işgal etmekle tehdit etti, Uganda ve Kenya’nın birleşmesi gerektiğini söyledi. Kainerugeba babasının uyarısının ardından Kenya’dan özür diledi: “Kenyalılar rahat olabilir, çünkü babam uyardığı için Kenya ordusunu yerle bir etmeyi denemeyeceğim.”

Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni oğlunu komutanlık görevinden aldı ve oyalanması için generallik rütbesine yükseltti. Halk ise sokaklarda başkanın oğlunun generallik rütbesini almasını kutladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN