Ukrayna, İran'ın vurduğu yolcu uçağının kara kutusunu geri istedi

Ukrayna, İran'ın vurduğu yolcu uçağının kara kutusunu geri istedi

Ukrayna savcılığı ve güvenlik servisi, İran'ın yanlışlıkla vurduğunu itiraf ettiği yolcu uçağının kara kutusunu İran'dan geri istedi.

Ukrayna savcılığı ve güvenlik servisi, İranlı yetkililerden düşen yolcu uçağının kara kutusunu geri istedi.

Ukrayna'nın güvenlik alanındaki en yetkin ismi, Ukrayna'ya çok yakında İranlı uzman araştırmacıların geleceğini ve Ukrayna laboratuvarının kara kutular üzerinde çalışmaya uygun olup olmadığının belirleneceğini ifade etti. 

NE OLMUŞTU?

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı'ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağı, 8 Ocak sabahı kalkıştan kısa süre sonra düşmüş, uçakta bulunan 176 kişiden kurtulan olmamıştı.

İran Genelkurmay Başkanlığı, uçağın 'hassas askeri bir noktanın' üzerinden geçerken 'insani hata' sonucu hava savunma sistemi tarafından yanlışlıkla düşürüldüğünü açıklamıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN