Ukrayna: Rusya Zaporijya'da büyük bir provokasyona hazırlanıyor

Ukrayna: Rusya Zaporijya'da büyük bir provokasyona hazırlanıyor

Ukrayna Ulusal Nükleer Enerji Üretim Kuruluşu (Energoatom), Rus güçlerinin Zaporijya nükleer santralindeki çalışan elektrik bloklarını kapatmayı ve bunları Ukrayna elektrik şebekesiyle bağlantısını koparmayı planladığını iddia etti.

Energoatom yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın güneyindeki nükleer enerji santralini kontrol eden Rusya'nın orada "büyük çaplı bir provokasyon" yapmaya hazırlandığını düşündüklerini söyledi. Geçtiğimiz gün Moskova da Kiev'i santralde "provokasyon" hazırlığıyla suçlamıştı.

Enerji kuruluşunun yaptığı açıklamada, "Rus işgal güçlerinin yakın gelecekte elektrik bloklarını kapatmayı ve Ukrayna elektrik sistemine giden elektrik besleme hatlarıyla bağlantıyı kesmeyi planladığına dair bilgiler var" denildi.

Avrupa'nın en büyüğü olan Zaporijya'daki nükleer santral, Mart ayında Rus kuvvetleri tarafından ele geçirilmişti, ancak santralde Ukraynalı teknisyenler görevlendiriliyor. Reuters'te yer alan habere göre, altı reaktörün yalnızca ikisi tam kapasite çalıştırılıyor.

Santralin kapatılması durumunda, özellikle güney Ukrayna üzerinde yeni bir baskı oluşacağı tahmin ediliyor. Ukrayna şimdiden, bağımsızlıktan bu yana yaşayacağı en zorlu kışa ve olası bir enerji kıtlığına hazırlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN