Ukrayna'da üçlü zirve: Erdoğan, Zelenskiy ve Guterres ile görüşecek

Ukrayna'da üçlü zirve: Erdoğan, Zelenskiy ve Guterres ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Ağustos perşembe günü Ukrayna'nın Lviv kentinde Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya gelecek. Erdoğan, Rusya'nın işgalinin ardından Ukrayna'da ilk kez gidecek.

Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya yönelik saldırılarının başlamasından bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk kez Ukrayna’yı ziyaret edecek. Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in 18 Ağustos’ta Ukrayna’nın Lviv kentinde bir araya geleceğini duyurdu.

Lviv’deki üçlü zirvenin ardından 19 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenskiy ve Guterres’in Ukrayna tahılının ihraç edildiği Odessa Limanı’nı ziyaret etmesi bekleniyor.

zelenskiy-guterres-reu-1825548.jpg

GUTERRES, İSTANBUL'DA KURULAN TAHIL KOORDİNASYON MERKEZİ’Nİ ZİYARET EDECEK

Guterres’in 20 Ağustos’ta ise Ukrayna’nın Karadeniz’den tahıl ve gübre ihracatını denetleyen Rus, Ukraynalı, Türk ve BM yetkililerinden oluşan İstanbul’daki Ortak Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret edeceği aktarıldı.

Ukrayna, Rusya, Türkiye ve BM tarafından 22 Temmuz’da İstanbul’da imzalanan tahıl sevkiyatı anlaşması çerçevesinde, Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden ihracının önü açılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN