Ukraynalı öğretmenlere 21 Temmuz'a kadar süre: Belgeyi imzalamayanlara düşman muamelesi

Ukraynalı öğretmenlere 21 Temmuz'a kadar süre: Belgeyi imzalamayanlara düşman muamelesi

Rusya, Ukrayna'da işgal ettiği bölgelerde zorla Rus kültürü dayatmasında bulunuyor. Eğitim müfredatının Rusça olması konusunda öğrenci ve öğretmenlere baskı yapan Moskova, Moskova, işgal bölgelerindeki Ukraynalı öğretmenlerden derslerinde 'Rus müfredatı' işleyeceklerine dair belge imzalamalarını istedi.

Rusya, Ukrayna'da işgal ettiği bölgelerde ilhak çalışmalarına hız verdi. Daha önce vatandaşlık dağıtan Moskova bu kez de eğitimin Rusçalaştırılması için baskı yapıyor. Moskova, işgal bölgelerindeki Ukraynalı öğretmenlerden derslerinde 'Rus müfredatı' işleyeceklerine dair belge imzalamalarını istedi.

Moskova'nın Rus işgali altındaki Ukrayna bölgelerindeki öğretmenlerden derslerinde Rus okul müfredatını işleyeceklerine dair bir belge imzalamalarını istediği belirtildi.

HAZİRANDAN SONRA EĞİTİM RUSÇA OLACAK

İşgal altındaki bölgelerdeki Ukraynalı öğretmenler, The Guardian'a yaptıkları açıklamalarda kendilerine 21 Temmuz'a kadar bu belgeyi imzalamaları için zaman tanındığını; aksi halde istifa etmelerinin istendiğini belirtti. Öğretmenlerden bazıları, evlerinden çıkarılmakla tehdit edildiklerini aktardı.
Rusya Eğitim Bakanı Sergey Krevtsov, Haziran ayı itibariyle Rus işgali altındaki tüm bölgelerde eğitimin "Rus standartlarına uygun olması gerekeceğini" söylemişti.

BELGEYİ İMZALAMAYAN ÖĞRETMENE DÜŞMAN MUAMALESİ

Ukrayna'nın işgal altındaki bölgelerin okulların 1 Eylül'de açılacağını söyleyen Kravtsov, "Entegrasyon sağlanacak. Bu yönde bazı adımlar attık: Öğretmenler eğitildi ve ders kitapları sağlandı" demişti.

İşgal altındaki Harkov bölgesinde yaşayan bir öğretmen, mevcut olarak tarih, coğrafya, dil ve ilkokul öğretmenlerinden bu belgeleri imzalamalarının istediğini ifade etti. Öğretmen "Matematik, fizik, biyoloji ve kimyayla Rusya propagandası yapılamıyor; o yüzden şimdilik onlara dokunmadılar" diye konuştu.

Öğretmenler, belgeye imza atarlarsa işgal altındaki bölgenin Ukrayna kontrolüne dönmesi durumunda 'düşmana yardım etme' suçlamasıyla yargılanmaktan korkuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN