UNICEF: Yemen'de 10 binden fazla çocuk öldü ve yaralandı

UNICEF: Yemen'de 10 binden fazla çocuk öldü ve yaralandı

UNICEF, 10 binden fazla çocuğun Yemen’de yıllardır süren savaşla bağlantılı şiddet olaylarında öldürüldüğünü veya yaralandığını söyledi.

SELMAN CÖMERT | KARAR

Birleşmiş Milletler fonu UNICEF’in sözcüsü James Elder gazetecilere verdiği demeçte, Yemen’de yıllardır devam eden savaşta hayatını kaybeden çocukların kaydının eksik tutulduğunu, bu yüzden BM’nin raporlama ve gözetim operasyonundan alınan doğrulanmış rakamların doğru olmadığını söyledi. Sözcü, her gün öldürülen veya yaralanan çocuk sayısının dört olduğunu ve bu sayının, 2015’te Suudi Arabistan’ın Yemen’deki savaşa müdahale etmesinden sonra “utanç verici bir dönüm noktası” olduğunu belirtti.

Ülkedeki beş çocuktan dördünden fazlasının insani yardıma ihtiyacı olduğunu bildiren UNICEF, bu sayının yaklaşık 11 milyon çocuğa karşılık geldiğini söyledi.

'YEMENLİLER AÇIKTAN ÖLÜYOR'

BM rakamlarına göre, Yemen’deki çatışmalarda 2015’in Mart ayından bu yana 3 bin 455 çocuk öldü ve 6 bin 600’den fazlası yaralandı. Sözcü James Elder, şiddetin yanı sıra, birçok Yemenlinin açlıktan öldüğünü söyledi. Elder, “Açlıktan ölüyorlar çünkü yetişkinler, en büyük kaybedenleri çocukların olduğu bir savaşı sürdürmeye devam ediyor” dedi. Yardım için kaynak talebinde bulunan Elder, “Yemen, çocuk olmak için en zorlu yer ve daha da kötüye gidiyor” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN