Venezuela, Guatemala Devlet Başkanı'nı ülkeye almadı

Venezuela, Guatemala Devlet Başkanı'nı ülkeye almadı

Guatemala Devlet Başkanı seçilen fakat henüz göreve başlamayan Alejandro Giammatei'nin davetsiz gittiği Venezuela'ya giriş yapamadı. Muhalif lider Guaido ile görüşmeyi planlanan Devlet Başkanı için Dışişleri Bakanlığı'ndan da açıklama geldi.

Guatemala'daki Devlet Başkanlığı görevine 14 Ocak 2020'de başlayacak Giammatei'nin Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden muhalif Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido ile görüşmek için gittiği Venezuela'ya girişine izin verilmedi.

Venezuela Dışişleri Bakanlığı'ndan, Giammattei ve Venezuelalı muhaliflerin duyurduğu gelişmeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada söz konusu kişilerin ülkeye geliş amaçlarını 'özel ve turistik' olarak beyan ettikleri, Caracas'taki Guatemala Büyükelçiliğinin dahi ziyaretten haberinin olmadığı ve Venezuela hükümeti tarafından da davet edilmedikleri vurgulandı. 

Dahası Giammattei ve beraberindekilerin Venezuela'ya İtalyan pasaportu ile girmeye çalıştıklarının altı çizilen açıklamada dolayısıyla ülkeye girişlerinin engellendiği belirtildi. 

Açıklamada Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümetinin diğer ülkelerle saygı ve uluslararası hukuk çerçevesinde ilişki kurmak istediği ifade edildi. 

BOGOTA/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN