Vesikalık fotoyu devlet çekecek

Vesikalık fotoyu devlet çekecek

Almanya'da kimlik ve pasaportlardaki fotoğraflar güvenlik gerekçesiyle devlet dairelerinde çekilecek.

KARAR/ALMANYA

Kamu güvenliği konusunda aldığı abartılı tedbirlerle bilenen Almanya yeni bir güvenlik tedbir daha planlıyor. Almanya İçişleri Bakanlığı muhtemel manipülasyonları engellemek için kimlik ve pasaportlar için kullanılan vesikalık fotoğrafların artık ilgili resmi dairlerin gözetiminde çekilmesine karar verdi.

RESİMLER MANİPÜLE EDİLEBİLİYOR

İçişleri Bakanlığı daha fazla güvenlik için bu yönteme başvuracaklarını açıkladı. Morphing adı verilen bir yöntemle resimler, içinde bir çok kişinin yüz hatlarının bulunduğu ortak bir resim haline getirilerek manipüle edilebiliyor.

RESİMLERİ MANİPÜLE EDİP SINIRI GEÇEBİLİRLER

Bakanlık tarafından değişim için hazırlanan yasada, "Manipüle edilmiş resimlerle yüz hatları ilgili resme ve pasaporta aktarılmış bir kişi sınır geçebilir. Kimlik tespiti için kullanılan pasaportların en temel özelliği böylece tehdit altına girer" ifadesi kullanıldı.

VESİKALIK ÇEKME YERLERİ KURULACAK

Bu amaçla Almanya'daki toplam 5 bin 500 kimlik ve pasaport dairesinde 11 bin adet yasal koşulları yerine getiren vesikalık resim çekme sistemleri kurulacak. Bu yeni düzenleme için önümüzdeki 5 yıl içinde 177 milyon euro yatırım yapılacak. Bu sistemler Frankfurt gibi bazı yerlerde kısmen kullanılıyor. Bu sistemlerde 5 euro verenler vesikalı fotoğraf, imza ve parmak izlerini dijital olarak kaydedip ilgili memura gönderebiliyor.

BÜROKRATİK AVANTAJLAR SAĞLAYACAK

Yeni sistemin vatandaşlar için maddi ve bürokratik avantajlar sağlayacağı bildiriliyor. Bu sistemde çekilen fotoğraflar piyasadan daha ucuz olacak ve memurların gerekli kriterleri yerine getirmediği gerekçesi ile bazı fotoğrafları kabul etmemesi ortadan kalkacak.

FOTOĞRAFÇILAR KEPENK İNDİRECEK

Yeni sistemin en büyük mağduru ise fotoğrafçılar olacak. Gelirlerinin önemli bir kısmını resmi işlemler için gerekli olana vesikalık fotoğraflardan oluşan esnafı büyük bir kriz bekliyor. Sayıları gittikçe azalan fotoğrafçıların yeni uygulamayla birlikte tamamen pazardan çekilmek zorunda kalmasından endişe ediliyor.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN