Victor Orban'ı Budapeşte'de yenen Karacsony: Ekrem İmamoğlu'ndan tavsiye aldım

Victor Orban'ı Budapeşte'de yenen Karacsony: Ekrem İmamoğlu'ndan tavsiye aldım

Budapeşte'yi 'yenilmez' denilen Macaristan Başbakanı Victor Orban'ın partisinden alan Belediye Başkanı Karacsony, "İmamoğlu'ndan önemli tavsiyeler aldım" dedi.

Macaristan Başbakanı Victor Orban'ın adayını başkent Budapeşte'de yenerek son yerel seçimlerde on yıllık bir döneme son veren Gergerly Karacsony zafere giden yolda İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan "çok önemli tavsiyeler" aldığını belirtti.

Macaristan yerel seçimleri öncesi İmamoğlu ile görüşen Karacsony, "Onun en temel mesajı politikamın partiler etrafında ya da iktidar rekabeti için değil ama halk üzerine inşaa edilmesi gerektiği idi." ifadelerini kullandı.

"BU ONUN DEĞİL AMA ŞEHRİN GÜCÜYDÜ"

Karacsony, İstanbul'u kazanan İmamoğlu'nun izlediği seçim kampanyasını da değerlendirdi. euronews'e konuşan Karacsony, İmamoğlu için "O, kampanyası boyunca ve belediye başkanı seçildikten sonra da çok güçlü bir iktidar karşısında temsil ettiği gücün yenilmez olduğunu vurguladı çünkü bu onun gücü değil ama şehrin gücüydü." dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN