Zelenskiy: Savaşın odak noktası Donetsk

Zelenskiy: Savaşın odak noktası Donetsk

Volodimir Zelenskiy, Rusya-Ukrayna savaşının şu anki odak noktasının Donetsk olduğunu söyledi. Ağır sanayiye sahip olan bölgenin hem Ukrayna hem de Rusya için birincil hedef konumunda olduğunu belirtti.

Ukrayna devlet başkanı Volodimir Zelenskiy, savaşın şu anki odak noktasının Donetsk olduğunu söyledi. Ağır sanayiye sahip olan bölgeyi hem Ukrayna hem de işgalci Rus güçleri için “birincil hedef” olarak nitelendirdi.

Zelenskiy konuşmasında Donetsk'teki durumun "özellikle gergin" olduğunu söyledi. Ayrı bir tweet'te, uluslararası toplumu yaptırımlar uygulayarak Rusya üzerindeki baskıyı artırmaya çağırdı ve Ukrayna'nın Donetsk de dahil olmak üzere Rus işgali altındaki dört bölgesinde “sahte referandum” dediği şeye kararlı bir karşılık verilmesi çağrısında bulundu.

SABOTAJ İHTİMALİ OLABİLİR

Öte yandan Avrupalı ​​yetkililer, Rus gazını bölgeye taşıyan Kuzey Akımı boru hattı sisteminde meydana gelen "benzeri görülmemiş" bir zararı araştırıyorlar. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya'nın gaz fiyatlarında artışa neden olan raporlar hakkında "son derece endişeli" olduğunu söyledi. Sabotajın söz konusu olup olmadığı sorulduğunda, hasarın nedeni hakkında spekülasyon yapmak için erken olduğunu ekledi.

NÜKLEER SANTRAL PERSONELİ RUSLARLA ÇALIŞMAK İSTEMİYOR

Yerel yetkililer tarafından pazartesi günü geç saatlerde yapılan açıklamada, Rus kuvvetlerinin Ukrayna'nın merkezi Dnipropetrovsk bölgesindeki Kryvyi Rih havaalanını bir füzeyle vurarak çalışmaz hale getirdiğini söyledi. Zaporizhzhia şehri de Rus roketleri tarafından vuruldu. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Zaporizhzhia nükleer santralindeki durumun gergin olduğunu, personelin Ruslarla çalışmaya isteksiz olduğunu ve işgal altındaki bölgelerden kaçmaya çalıştığını bildirdi.

Ukrayna yerel yetkilileri, güneyde Rusya'nın Odesa bölgesine insansız hava araçları ile saldırdığını, üçünün de hava savunma güçleri tarafından vurulduğunu, Mykolaiv kentinin bir gecede yoğun bir şekilde bombalandığını söyledi. Washington merkezli Savaş Araştırmaları Enstitüsü'nün son raporuna göre, Ukrayna kuvvetleri Lyman'ın kuzeyinde ve Oskil Nehri'nin doğu kıyısında ilerlemeye devam ediyor.

Kaynak: Yahoonews

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN