Wagner’in patronu duyurdu: Ukrayna’da savaşan 5 bin Rus mahkum affedildi

Wagner’in patronu duyurdu: Ukrayna’da savaşan 5 bin Rus mahkum affedildi

Rusya’nın kanlı Ukrayna işgalinde Rus güçlerinin yanında savaşan özel şirket Wagner’in sahibi Yevgeny Prigozhin, Ukrayna'da savaştıktan sonra Rus yetkililerin 5 bin eski mahkumu affettiğini söyledi.

Ukrayna’nın Rusya tarafından işgali ikinci yılında tüm hızıyla devam ederken, savaşta Rus güçleri için önemli rol oynayan Wagner'in kurucusu Yevgeny Prigozhin, Rusya'nın Wagner paralı asker grubunda Ukrayna'ya karşı savaşmak için sözleşmelerini tamamlayan 5 binden fazla eski suçlunun affedildiğini söyledi.

SÖYLENTİLER DOĞRU ÇIKTI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yakın bir müttefiki olan Prigozhin, Telegram'da yayınlanan bir ses kaydında, "Şu anda, Wagner ile sözleşmelerini tamamladıktan sonra 5 binden fazla kişi affedilerek serbest bırakıldı" dedi.

Şubat ayında, Rus lider Putin'in hükümlüleri cepheye gönderdiğine dair haberler ortaya çıkmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN