WSJ: Merkel, Biden'ın ilk uluslararası telefon görüşmesi talebini reddetti

WSJ: Merkel, Biden'ın ilk uluslararası telefon görüşmesi talebini reddetti

The Wall Street Journal, ABD Başkanı Biden'ın koltuğa oturduktan sonra ilk uluslararası telefon görüşmesini Alman lider Merkel ile yapmak istediğini fakat Merkel'in bu görüşmeyi reddettiğini yazdı.

The Wall Street Journal (WSJ), Joe Biden’in ABD Başkanlık koltuğuna oturduktan sonra ilk uluslararası telefon görüşmesini Almanya Başbakanı Angela Merkel’le yapmak istediği, ancak Alman liderin görüşmeyi reddettiğini iddia etti. Bu görüşmenin, Trump döneminden sonra Transatlantik istikrara dönüşün sinyali olması gerektiği kaydedildi.

WSJ’ye konuşan kaynaklar, “Ancak Almanya Şansölyesinin başka planları vardı. Cuma günü öğlen saatlerinde telefon görüşmesi teklifini reddetti, çünkü Berlin yakınlarındaki köşküne gitmesi gerekiyordu” ifadesine yer verildi.

Haberde, bu açıklamayı yapan kişinin danışman olduğu ifade edilirken, Biden yoksa Merkel’in danışmanı olduğu belirtilmedi.

Merkel’in, ABD liderinin bu sembolik jestini yersiz bulduğu için geri çevirdiği ve yardımcılarından başka bir görüşmenin ayarlanmasını istediği iddia edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN