Yemen'de patlama: 4 ölü, 3 yaralı

Yemen'de patlama: 4 ölü, 3 yaralı

Yemen'in Dali vilayetinde yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu 4 sivilin öldüğü, 3 sivilin de yaralandığı bildirildi.

Yemen'de hükümete bağlı güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Dali vilayetine bağlı Senah ilçesi yakınlarında sivilleri taşıyan bir aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi. Patlamada 4 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

Adının açıklanmasını istemeyen "Hizam Emni" birliklerine bağlı bir güvenlikçinin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hizam Emni" birliklerinin hedef alındığını belirtirken, birliklerine ait bir aracın geçişinden sonra yere döşenen patlayıcının infilak etmesiyle arkadan gelen sivilleri taşıyan aracın isabet aldığını aktardı.

Birleşik Arap Emirlikleri tarafından desteklenen "Hizam Emni" adıyla bilinen güvenlik güçleri 2015'te Aden ve çevre vilayetlerde görev yapmak üzere kurulmuştu. Söz konusu güvenlik güçleri Güney Geçiş Konseyi olarak bilinen ve Yemen'in bölünmesini isteyen yapının idarecileri tarafından yönetiliyor.

Dali vilayeti son zamanlarda askeri ve sivilleri hedef alan patlamaların yoğun yaşandığı bölgelerden biri olarak dikkati çekiyor.

DALİ/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN