Yemen'in Aden kentindeki 15 askerin öldüğü saldırıyı IŞİD terör örgütü üstlendi

Yemen'in Aden kentindeki 15 askerin öldüğü saldırıyı IŞİD terör örgütü üstlendi

Yemen'in Aden kentinde uluslararası koalisyon güçlerine bağlı 15 askerin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıların sorumluluğunu terör örgütü IŞİD'in üstlendiği bildirildi.

Terör örgütü IŞİD'e bağlı olarak bilinen Vilayeti Aden-Ebyen örgütünün sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yaptığı açıklamada, bugün Aden'de 4 intihar saldırısı düzenlendiği, Birleşik Arap Emirlikleri (BEA) ile Suudi Arabistan güçlerinin yer aldığı askeri mevzilerin hedef alındığı belirtildi.

Saldırı bomba yüklü araçla düzenlenmişti

Açıklamada, hükümetin Aden'de karargah olarak kullandığı bilinen el-Kasr oteli ile hükümet binasına bomba yüklü araçla, Suudi Arabistan ve BAE askeri karargahlarına bomba yüklü zırhlı araçlarla intihar saldırıları düzenlendiği kaydedildi.

17 Temmuz'da bu yan IŞİD'in üstlendiği ilk saldırı

Söz konusu olayın, Aden'in 17 Temmuz'da Husi militanlardan temizlenmesinden bu yana IŞİD tarafından üstlenilen ilk saldırı olduğu ifade ediliyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, mart ayında, ülkede yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı. Husiler ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, çeşitli kentlerde sürüyor.

ADEN/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN