'Yeni katliam' uyarısı geldi, Zikar'da ölü sayısı 20 çıktı

'Yeni katliam' uyarısı geldi, Zikar'da ölü sayısı 20 çıktı

Irak'ın Zikar vilayetinde gösteriler sırasında ölenlerin sayısı 20'ye yükseldi. Yetkililer yaralanan 160 kişiden bazılarının durumunun kritik olduğunu duyurdu. Irak İnsan Hakları Komiserliği, tüm taraflara sükunet çağrısı yaparak 'yeni katliam' uyarısında bulunmuştu.

Irak'ın güneyindeki Zikar vilayetinde gösterilerde bilanço ağırlaşıyor.

Zikar Sağlık İdaresi'nden adını vermek istemeyen bir yetkilinin verdiği bilgiye göre, cuma günkü protestolar sırasında güvenlik güçlerinin göstericilere karşı gerçek mermi kullandı ve 20 kişi hayatını kaybetti. Yetkili, yaralanan 160 kişiden bazılarının durumunun kritik olduğunu söyledi. 

47 GÖSTERİCİ HAYATINI KAYBETTİ

Irak İnsan Hakları Komiserliği, dün tüm taraflara sükunet çağrısı yaparak 'yeni katliam' uyarısında bulunmuştu. 

Zikar vilayet merkezi Nasıriye'de güvenlik güçlerinin göstericilere karşı gerçek mermi kullanmasından dolayı perşembe gününden bu yana 47 protestocunun hayatını kaybettiği kaydediliyor. 

NE OLMUŞTU?

Irak'ta işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliğini protesto etmek amacıyla 1 Ekim'de başlayan gösterilerde şu ana kadar 350'den fazla kişi hayatını kaybetti, 15 binden fazla kişi yaralandı.

Başkent Bağdat başta olmak üzere orta ve güney kesimlerdeki kentlerde devam eden gösteriler sırasında İran'ın ülkedeki nüfuzuna yönelik tepkiler de dile getiriliyor.

BAĞDAT/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN