Yeni plan yolda: Güney Kore birleşmek istiyor

Yeni plan yolda: Güney Kore birleşmek istiyor

Güney Kore’nin Birleşme Bakanlığı, uzmanlarla istişare ettikten sonra, Kuzey Kore ile yeniden birleşme için yeni bir orta ve uzun vadeli plan geliştirerek önümüzdeki aylarda yayınlamayı planlıyor.

Güney Kore Birleşme Bakanlığı, yedi ana maddeyi formüle eden 2023 hedefleri hakkında bir rapor sundu. Özellikle, yetkililer Kore Yarımadası'ndaki iki devletin yeniden birleşmesi için bir plan hazırlayacak.

‘NİHAİ AMAÇ BİRLEŞME’

Raporda, "Yılın ilk yarısında kamuoyunun ve uzmanların görüşlerini dinleyeceğiz. Planı yıl içinde yayınlamayı planlıyoruz" deniyor. Güney Koreli yetkililer, planın özgürlük, insan hakları, açıklık ve iletişim gibi evrensel değerlere dayanacağını, nihai amacının barışçıl ve demokratik bir birleşme olduğunu vurguladı.

Ayrıca yedi görev arasında Güney ile Kuzey arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin teşvik edilmesi yer alırken, bakanlığın açıklamasında, "Şu anda çıkmaza giren Koreler arası ilişkilerde bir atılım elde etmek için, kamu ve uluslararası kuruluşlar aracılığıyla Kuzey ile doğrudan ve dolaylı iletişim için çaba göstereceğiz" denildi.

‘KRİZLERE RAĞMEN…’

Birleşme Bakanı Kwon Yong-se, "geçen yıl Koreler arası ilişkilerde pek çok zorluk yaşanmış ve bu yıl daha fazlasının beklendiği" gerçeğine rağmen, ofisinin değişiklikler yapmaya ve "nükleer silahlardan arındırılmış, barışçıl ve müreffeh bir Kore yarımadası" yaratmaya hazır olması gerektiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN