Yeni varyant için İngiltere'de yeni önlemler geliyor

Yeni varyant için İngiltere'de yeni önlemler geliyor

İngiltere'de koronavirüsün yeni varyantı Omicron'la ilişkili 3 vaka tespit edildi. Başbakan Boris Johnson yeni önlemleri anlattı.

Başbakan Boris Johnson, ülkeye girecek herkese ikinci günde PCR testi yaptırma ve test sonucu gelene kadar evlerinde izole olma zorunluluğu getirildiğini duyurdu. Ayrıca toplu taşıma araçları ve mağazalarda da maske takmak zorunlu olacak.

Sağlık Bakanı Sajid Javid de Salı günü yürürlüğe girecek söz konusu kararların insanların aileleriyle birlikte daha iyi bir Noel geçirmesi için alındığını belirtti.

BBCTürkçe'nin haberine göre, ülkede tespit edilen ilk iki vaka Essex ve Nottingham'da görüldü. Yetkililer vakaların Afrika'nın güneyine seyahatle ilişkilendirildiğini açıkladı.

Üçüncü vaka ise Merkez Londra'yı ziyaret etmiş birisinde görüldüğü belirtildi. Ancak söz konusu kişinin Birleşik Krallık'ta olmadığı aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN