Yeni Zelanda cami saldırısı videosunu paylaşan şahsa 21 ay hapis cezası

Yeni Zelanda cami saldırısı videosunu paylaşan şahsa 21 ay hapis cezası

Yeni Zelanda'da yaşanan ve 51 Müslüman'ın hayatını kaybettiği cami saldırısının videosunu sosyal meduadan paylaşan şahsa 21 ay hapis cezası verildi. Mahkeme, paylaşımı nefret suçu olarak değerlendirdi.

Yeni Zelandalı Philip Arps, 51 kişinin hayatını kaybettiği cami saldırısına ait Facebook'ta canlı olarak yayınlanan videoyu dağıtmaktan suçlu bulundu.

Christchurch Bölge Mahkemesi Hakimi Stephen O'Driscoll, videoyu olay anında paylaşan Arps'ın kurbanlara karşı empati göstermediğini, başkalarıyla paylaşırken "harika" olduğunu söylediğini ifade etti. O'Driscoll, 44 yaşındaki zanlının videoyu başka bir arkadaşına atarak ekranın üstüne ölü sayısının gösterildiği bir uygulama eklemesini söylediğini ve kısaca nefret suçu işlediğini sözlerine ekledi.

 19-06/18/tyt.jpg

DAHA ÖNCE CAMİYE DOMUZ BAŞI BIRAKMIŞTI

Nefret suçu işlediği ifade edilen Arps, 14 yıla kadar yargılandığı davada 21 ay hapis cezasına çarptırıldı.,

Mahkeme belgelerine göre, "saldırgan davranış" ile suçlanan Arps, 2016 yılında da Al Noor Camii'ne kanlı bir domuzun başı bırakmış ve 760 dolar (yaklaşık 4.430 TL) para cezasına çarptırılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN