Yeni Zelanda Emniyet Müdürü: Sadece bir saldırgan var

Yeni Zelanda Emniyet Müdürü: Sadece bir saldırgan var

Yeni Zelanda Emniyet Genel Müdürü Mike Bush, Christchurch şehrinde 2 camiye sadece bir teröristin saldırdığını açıkladı.

Yeni Zelanda’nın Christchurch şehrinde düzenlenen ve 50 kişinin ölümüne sebep olan terör saldırısında soru işaretleri giderilmeye devam ediyor. Yeni Zelanda Emniyet Genel Müdürü Mike Bush, iki camiye düzenlenen saldırıların bir kişi tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Bush, “Bu dehşetli saldırının sadece bir kişi tarafından gerçekleştirildiğine inandığımızı açıkça belirtmek istiyorum” dedi.

İki suç mahalli olmasına rağmen tek failin olduğunun altını çizen Bush, terörist Brenton Tarrant’ın ilk önce Linwood Camii’ne saldırdığını ancak orada cemaatin kendisine direndiğini söyledi. Bush, cemaatten kaçan teröristin, El Nur Camii’ne giderek oraya saldırdığını aktardı.

ULUSLARARASI SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Soruşturmanın 250 dedektif ve uzmanla yürütüldüğünü kaydeden Bush, tüm dünyada uzmanların soruşturmaya katıldığını söyledi. FBI ve Avustralya polisinden de yardım alındığını ifade eden Bush, “Yeni Zelanda’daki herkesin güvende hissettiğinden emin olacağız” diye konuştu.

WELLINGTON/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN